مصاحبه با دکتر جعفر صابری در خصوص بر رسی مشکلات مهاجرین افغانی
نشستی دوستانه با دکتر جعفر صابری میدر موسسه آشتی در خصوص مشکلات مهاجرین بخصوص افغانیان مهاجر در ایران و تاجیکس
تان
دهکده آشتی
نشستی دوستانه با آقای دکتر جعفر صابری مدیر عامل موسسه آشتی در خصوص اتفاقات کشور دوست و برادر افغانستان و مشکلات پیش روی پناهندگان.
جناب صابری سلام ممنون که در این نشست با ما هستید:
-خواهش میکنم .من هم به نوبه خود عرض سلام واحترام خدمت خوانندگان محترم این متن خبری دارم و متأسف هستم که در قرن حاضر باید شاهد این جنایات غیر بشری آن هم در همسایگی خود باشیم.
– جناب صابری چه باید کرد و شما چه پیش بینی نموده اید؟
– بیش از چهال سال است که کشور افغانستان درگیر موضوع جنگ شده ابتدا اشغال روسها و بعد طالبان و بعد جنگ داخلی و بعد هم حضور آمریکای ها این عزیزان کمتر فرصت دیدن یک روز خوش داشته اند دوستی من با مردم خوب افغانستان از زمان برک کارمر و بعد شهید امدد شاه مسعود بزرگوارو دیگر عزیزان است مجاهدانی که از جان مایه گذاشتند تا امنیت و استقلال کشور را حفظ نمایند از همان زمان تا کنون کشور ایران بیشترین آمار پناهندگان جهان را در خود جای داده و کم یا زیاد سعی نموده اند که برای پناه جویان کاری بنماید ما نیز بطور غیر مستقیم در طول بیست سال گذشته خدماتی را داشته ایم ولی این خدمات بسیار ناچیز است و امید واریم زین پس بتوانیم قدمهای ارزشمندی را با همکاری دوستان برداریم در این خصوص من از طرف جناب پروفسورمحسن صادقی قائم مقام دبیر کل
و ریاست محترم سازمان حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایرانقول میدهم کار های ارزشمندی را بتوانیم انجام دهیم . البته با کمک خود عزیزان مهاجر و پناهنده.
-جناب صابری این کمک ها چگونه و به چه شکل خواهد بود؟
مهمترین کار ما اشتغال زایی و درمان و آموزش خواهد بود چرا که در سیاست های موسسه آشتی سلامت در اولویت است وکودکان، زنان و سالمندان در اولویت حمایت های ما خواهند بود.
- نحوه کمک ها به چه شکل است؟
- برنامه ما مدیریت موضوع توسط خود عزیزان افغانی است یعنی ما چند کار گروه درست کرده ایم که به موضوعات و مشکلات مهاجرین رسیدگی نمایند ما بیش از یک ماه قبل جلسه داشتیم و البته از سال قبل نیز زیر ساختهایی را فراهم نموده ایم دوست عزیزما آقای اعتمادی بعنوان کارشناس امور پناهندگان با دارا بودن مجوز های لازم به مشاوره و کمک در بخش امور اتباع بیگانه خدمت میکند و او با قوانین کشور بیشتر آشنایی دارد ولی ما سعی داریم تا با امکان سنجی و توان یابی دوستان مهاجر و پناهندگان از وجود خود ایشان برای حل مشکلات یاری بجوئیم سیاست ما ابتدا توان سنجی است در جای جای کشور و این کمک بزرگی است که دوستان مهاجر و پناهنده اطلاعات مورد نیاز مارا به ما برسانند هر چه زود تر این اطلاعات به دست ما برسد برنامه ریزی ها زود تر شروع میشود و کار با دقت بیشتری دنبال خواهد شد.
- این اطلاعات چیست و چگونه باید تکمیل شود؟
- این اطلاعات در یک فرم ساده آماده شده ودر سایت نیز قرار خواهد داشت دوستان باید به هم اطلاع دهند و فرم را برای ما ارسال نمایند بهترین راه ارسال فرم نیز همین شماره واتساپی است که متعلق به یکی از دوستان می باشد .
- این اطلاعات چه خواهد شد.
- این اطلاعات به ما کمک میکند بدانیم سطح سواد و تحصیلات و تخصص افراد چقدر است کی به ایران آمده اند مجرد یا متأهل هستند، بچه دارند یا خیر و در نهایت به ما کمک میکند تا کمک های مختلف را به عدالت بیشتری به دستشان برسانیم و یا آموزشهای خودرا در مناطق مختلف بسته به نیاز و امکانات گسترش بدهیم.
- چه مقدار زمان برای تکمیل فرم هست .
- ببینید این که ما زمان بگذاریم معنا ندارد من پیش بینی میکنم به جز مهاجرین و پناهندگان فعلی جمعیت زیادی به زودی به کشور ایران چه قانونی و چه غیر قانونی خواهند آمد و امید وار هستم مسئولین کشور ایران نیز مارا چون گذشته کمک و راهنمایی نمایند ما تابع قوانین ایران هستیم و نمیتوانیم خود سرانه کاری کنیم خوشبختانه دولت و مسئولین با توجه به اطلاع از نیات بشر دوستانه ما همواره مشوق مان بوده اند ولی این که دوستان فرمها را جدی نگیرند به خودشان لطمه میزنند و کار مارا عقب می اندازند.
- زمان مشخص چیست؟
- حتی یک روز زود تر اهمیت دارد و باید بین خودشان نیز اطلاع رسانی نمایند اطلاعات کاملاً محرمانه و دست خود عزیزان افغانی است و حتی من نیز نیازی به دسترسی این اطلاعات ندارم و ما کار ستادی میکنیم برنامه های ما کلی است .
- این برنامه ها برای قشر خاصی است؟
- منظور شما را متوجه نمیشوم ما هیچ محدودیتی برای افراد قائل نیستیم فقط اولویت کودکان ، زنان و سالمندان همین مورد نظر است و البته افراد تحصیل کرده و جوان که به ما کمک نمایند بسیار مهم است .
- جناب صابری مطلب دیگری هست که بفرمائید ؟
- خیر فقط من از یاری دوستان افغانی و عزیزانی که با ما همکاری میکنند سپاسگزار هستم و از سفارت محترم افغانستان و دبیر سفارت خانه ها نیز خواهش میکنم به ما کمک کنند این بحران بشری و نسل کشی پیش رو بسیار درد ناک است حتی یک انسان نیز نباید از کمک های ما محروم بماند ما موظف هستیم به یکدیگر کمک کنیم در این خصوص بیشتر خود افغانیان عزیز، جوانان مخصوصا با ید حداقل روزی یک ساعت برای کمک وقت بگذارند و این فرمها را تکمیل و بری ما ارسال نمایند. ممنون از شما
- مطلب دیگری هست ؟
- سلامتی شما، خیر تلفن من نیز در این گزارش وجود دارد البته فقط باید از طریق واتساپ در صورت نیاز به من پیام دهند در غیر این صورت شماره دیگر در اختیار مهاجرین و پناهندگان است که مسئولیت آن با یک عزیز افغانی می باشد خط من فقط واتساپ پیام بدهند تا دوستان بتوانند در صورت نیاز پاسخ گو باشند با من تماس تلفنی نگیرند من نمیتوانم پاسخگو باشم ولی واتساپ هست .فرمهارا نیز فقط به همان خط واتسا پ که مشخص شده است ارسال نمایند.
- ممنون از شما
- خواهش میکنم در ضمن انجمن های دیگری نیز با ما همکاری میکنند که لازم است از آنها تشکر کنم بخصوص دوست خوبم دکتر ابراهیم صنوبری مدیر مؤسسه بین المللی سفیران صلح که قول یاری به ما را داده است.
تلفن واتساپ ارسال مطالب
09121199415
09171893005
فرم شماره 109
با عرض سلام
روش تکمیل این فرم به شرح زیر است
برای هر نفر یک فرم باید تکمیل شود:
در قسمت همراه و خانواده نامه همراه و یا سرپرست خانواده را بنویسید.
نام و نام خانوادگی :
نام پدر:
نام مادر:
تولد به روز ماه و سال نوشته شود.
میزان تحصیلات:
تاریخ ورد به ایران:
محل تولد :
محل تحصیل :
نام همسر:
تعداد فرزندان:
نام فرزندان:
1-
2-
3-
4-
5-
6-
تعداد افراد تحت تکفل و سرپرستی شما مانند مادر ، پدر، خواهر، برادر
برایشان فرم تکمیلی همراه نمائید ولی فقط نامشان را در اینجا بنویسید و نسبت شان را با شما:
نام
نسبت
تاریخ تولد:
شغل قبلی:
شغل فعلی:
در چه رشته ای توانایی و مهارت دارید:
میزان توانایی شما:
آیا معلولیتی دارید:آیا بیماری خاصی دارید:
آیا همسر و یا فرزندان شما بیماری خاصی دارند:
آیا کسی از افراد تحت تکفل شما بیماری خاصی دارد:
نام بیماری وزمان ابتلا به آن:
وضعیت اقامتی شما
با مجوز
بی مجوز
در حال پیگیری
محل سکونت
تعداد اتاق ها
متراژ محل سکونت
امکانات موجود در خانه:
تلوزیون
یخچال
چراغ گاز
آدرس محل سکونت:
تلفن تماس خود
تلفن تماس دوست نزدیک شما:
نام سه نفر از دوستان و تلفن تماسشان:
1-
2-
3-
علاقه شما به چه هنری است:
با چه هنری آشنایی دارید.
موسیقی میدانید:
امکان دسترسی به شبکه های اجتماعی دارید؟
ایمیل خود را بنویسید:
تلفن واتساپ ارسال مطالب
09121199415
09171893005
دیدار دکتر جعفر صابری با دوستان افغانی مهاجر و بررسی مشکلات موجود